<div style='color: #000;'>Voedselbank Delft deelt</div><div style='color: #d9782d;'>wekelijks 460 pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div></a> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>60 vrijwilligers zorgen</div><div style='color: #d9782d;'>voor 460 pakketten</div>

Brood, daar zit wat in!

In onze maatschappij is gezond eten een luxe artikel geworden voor mensen die genoeg geld hebben om zich daar druk om te maken. Wie arm is, heeft andere zorgen. Gelukkig maakt de Voedselbank zich wel druk over gezond en veilig eten. Dat initiatief verdient ondersteuning, vinden de voedingsdeskundigen Marjolein en Daphne van "de zaak van gewicht en evenwicht". Hun missie is de wereld wat gezonder te laten eten en leven, te beginnen in Delft. Daar hoort bij dat we oog hebben voor heel Delft en niet alleen voor degenen die geld over hebben voor hun gezondheid. Gezond eten mag geen luxe zijn.

Om die reden is de samenwerking gezocht met de Voedselbank Delft. De uitdaging om aan de slag te gaan met de inhoud van het voedselpakket bleek nog niet eenvoudig. De inhoud wisselt wekelijks en de gemiddelde klant heeft geen voorraadkast om te kunnen werken met veel ingrediënten.   Het moest dus gaan om  basisvoeding en om simpele recepten met weinig ingrediënten. De Voedselbank gaf te kennen dat ze graag aandacht voor brood wilde. Volkorenbrood is een belangrijke bron voor vezels. Jodium, ijzer en B-vitamines. Brood zit ook altijd in het pakket maar wordt door de meeste mensen vooral als tafel voor beleg gebruikt. Dat is zo jammer. Brood kun je gebruiken als basis voor veel hartige of zoete gerechten. Dat geeft meer variatie. Juist die variatie is veel gezonder. 

We hebben  7 recepten uitgezocht die als basis brood hebben:

  1. Gevuld brood;
  2. Wentelteefjes;
  3. Broodpudding;
  4. Broodpap;
  5. Paneermeel;
  6. Croutons;
  7. Broodpizza

Op 4 januari waren zij te gast bij het uitgiftepunt Vierhovenkerk. Zij gaven onze cliénten slimme tips hoe je brood kunt omtoveren tot een heerlijke maaltijd, die ter plekke konden worden geproefd!

Lees hier het hele verhaal over gezond eten met brood en de zeven recepten

 

Deel dit nieuws


Terug naar nieuws