<div style='color: #000;'>Voedselbank Delft deelt</div><div style='color: #d9782d;'>wekelijks 400 pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div></a> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>100 vrijwilligers zorgen</div><div style='color: #d9782d;'>voor 400 pakketten</div>

Veel kinderen afhankelijk van de voedselbank

Grote landelijke ontbijtactie bij Albert Heijn

Delft, 25 augustus – Op zaterdag 29 augustus a.s. kan je in 6 filialen van Albert Heijn in het werkgebied van de Voedselbank Delft deelnemen aan een actie, waarbij het winkelend publiek tussen 9 en 5 ontbijtproducten kan doneren aan de lokale voedselbank. Deze actie, die landelijk is uitgerold, richt zich op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen. Deze datum is gekozen, omdat de scholen in onze regio volgende week weer gaan beginnen. Een mooi moment om gezinnen die het moeilijk hebben te helpen met het aanvullen van de voorraadkast. Deze ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk is voor klanten om de producten uit te zoeken. Geen enkel kind zou immers met een lege maag naar school mogen gaan.

De voedselbanken constateren dat 37% van de gebruikers van voedselhulp in Nederland kind is. Door corona en als gevolg daarvan een economische krimp, is het aantal klanten van de voedselbanken gestegen met 8,5%. De verwachting is dat dit aantal het komende jaar flink verder oploopt. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen. Speciaal voor deze kinderen, wordt deze, op het ontbijt gerichte actie georganiseerd.

Danny Blind, ambassadeur van Voedselbanken Nederland: “Ik vind het fantastisch dat vaste partner Albert Heijn zich al jaren inzet voor de voedselbanken. Ook deze ontbijtactie is heel erg belangrijk. Als sporter weet ik natuurlijk dat voeding, gezondheid en het “goed in je vel zitten” hand in hand gaan. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we veel ontbijtproducten inzamelen voor gezinnen die klant zijn van de voedselbank!”

In deze filialen kun je meedoen

In ons werkgebied kun je meedoen aan deze actie en wel bij de volgende AH-filialen: W.H. van Leeuwenlaan 1 en Martinus Nijhofflaan 15, beiden te Delft; Langelaan 6, Nootdorp; Goudenrijderplein 1, Delfgauw, Akkershof 53-60 en Hoefbladplein 4, beiden te Pijnacker.  Met deze actie help je de voedselbank enorm. Ook in onze regio zijn immers veel kinderen wekelijks afhankelijk van het eten van de voedselbank.

Albert Heijn en Voedselbanken Nederland

Albert Heijn en Voedselbanken Nederland werken al jaren nauw samen. Albert Heijn is een belangrijke partner van het eerste uur en was ook de eerste supermarkt die in 2015 een structurele samenwerking aanging met de voedselbanken op basis van een contract met formele afspraken. Dit heeft de weg geplaveid voor de samenwerkingsovereenkomsten met andere partners. Albert Heijn doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten en deelt veel kennis en informatie over bijvoorbeeld logistiek en bestelsystemen. Daarnaast stelt Albert Heijn zijn landelijke winkelnetwerk beschikbaar om lokale inzamelingsacties te organiseren.

Online donatieknop op ah.nl

Albert Heijn heeft onlangs als eerste grote partij in Nederland een online donatieknop geïntroduceerd. Op ah.nl kunnen klanten bij een online bestelling ervoor kiezen een financiële bijdrage te geven aan de voedselbank. Dit bedrag kan 1 euro, 2,50 euro of  5,- euro zijn. Mede door de opbrengst van deze donaties, is Voedselbanken Nederland in staat om de operationele en logistieke kosten te financieren.  

 

Deel dit nieuws


Terug naar nieuws