De Voedselbank Delft maakt deel uit van de landelijke organisatie Voedselbanken Nederland. De aangesloten voedselbanken groeien explosief. Wekelijks worden 35.000 voedselpakketten vanuit bijna 155 vestigingen uitgedeeld en zijn ongeveer 85.000 Nederlanders afhankelijk van de voedselbank. In 2013 groeide het aantal klanten met 30%. Wat begon als lokaal initiatief is uitgegroeid tot een landelijke vereniging met bijna 9.000 vrijwilligers. Daar maken wij een klein onderdeel van uit.

Waarom de voedselbank Delft?
Enkele pastores kwamen bij hun werkzaamheden in de Delftse wijken huishoudens tegen die om uiteenlopende redenen financieel in de knel zaten en zorgen hadden hoe hun gezin te voeden. In een rijk land als het onze vinden wij dit onacceptabel!

De Voedselbank Delft werkt als organisatie nauw samen met zoveel mogelijk instanties en kerken in de regio. Met name de maatschappelijke instellingen zijn hierbij van belang door hun contacten met de doelgroep van de Voedselbank. Zij verwijzen mensen door die in aanmerking komen voor een pakket.

De Voedselbank Delft is in 2004 opgericht en maakt onderdeel uit van het netwerk van Voedselbanken Nederland.

Een overzicht van de aangesloten voedselbanken in Nederland kunt u vinden op www.voedselbankennederland.nl.