<div style='color: #000;'>Voedselbank Delft deelt</div><div style='color: #d9782d;'>wekelijks 400 pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div></a> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>100 vrijwilligers zorgen</div><div style='color: #d9782d;'>voor 400 pakketten</div>

Voedselbanken Nederland

Voedselbanken Nederland werkt uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat ruim 83.500 mensen in Nederland wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen. Landelijk zijn ongeveer 11.700 vrijwilligers actief in bij de 170 aangesloten voedselbanken. Niemand in de organisatie wordt betaald. Dus ook de (landelijke) bestuurders zijn onbetaalde vrijwilligers.

Onze vrijwilligers bij de stichting Voedselbank Delft

Wat wordt er van onze vrijwilligers verwacht

Ook de stichting Voedselbank Delft (VBD) werkt uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers. Deze mensen vormen de motor waar de Voedselbank op draait. Er werken zo’n 100 vrijwilligers bij onze Voedselbank Delft. Met hun bijna onuitputtelijke enthousiasme zorgen zij ervoor dat ruim 400 huishoudens in  Delft e.o  wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen.

Vrijwilligerswerk bij de Voedselbank is niet vrijblijvend. Er zijn in al meer dan 400 huishoudens die voor hun wekelijkse levensonderhoud afhankelijk zijn van de Voedselbank en dus op ons rekenen. Dat schept verplichtingen. De Voedselbank organisatie rekent dus op hun aanwezigheid en inzet op de afgesproken tijden.

Welke vrijwilligers zijn bij ons actief

Bij de Voedselbank zijn verschillende vrijwilligers actief. Naast het bestuur en secretariële ondersteuning bestaat het vrijwilligersbestand o.a. uit de sociaal financieel adviseurs, enkele coördinatoren en een aantal uitvoerende medewerkers zoals chauffeurs, bijrijders, medewerkers voor het uitzoeken, controleren, inpakken en uitdelen van voedselproducten en daarnaast zij die de koffie verzorgen bij de uitdeelpunten.

De sociaal financieel adviseurs voeren intake- en periodieke toetsingsgesprekken met onze cliënten en staan hen waar mogelijk in raad en daad bij. Ook onderhouden zij waar nodig contacten met andere betrokken hulporganisaties.

De bedrijfsleider zorgt voor contacten met potentiele leveranciers van voedselproducten. Hij zorgt er met de chauffeurs en bijrijders voor dat de voedselproducten volgens afspraak worden opgehaald bij onze leveranciers. Met zijn team zorgt hij er voor dat alle aangeleverde producten goed worden bewaard. In ons distributiecentrum beschikken wij over een grote koelcel en een diepvriescel waarin producten kunnen worden bewaard.

Elke week worden de opgehaalde producten gesorteerd, geteld en waar nodig ingepakt. Op donderdag worden de producten verdeeld en gedistribueerd over de diverse uitdeelpunten. Op elk uitdeelpunt is een coördinator voedselverstrekking met een team vrijwilligers verantwoordelijk voor het goede verloop van het uitdeelproces.

Een coördinator PR zorgt met enkele medewerkers voor de noodzakelijke PR en voorlichtingsactiviteiten, presentaties en andere communicatie uitingen zoals de website, nieuwsbrieven en jaarverslag.

Verder zorgt de coördinator bijzondere activiteiten met een aantal vrijwilligers voor de uitvoering van overige activiteiten zoals kinderactiviteiten op uitdeeldagen in de vakanties, bijzondere activiteiten bij feestdagen en ook de begeleiding van inzamelingsacties van organisaties die de Voedselbank op die wijze willen ondersteunen.

Vacatures

De Voedselbank heeft door onze groei en verloop van vrijwilligers regelmatig vacatures. Bent u geïnteresseerd: kijk dan op onze vacature pagina.